Jullie gaan trouwen! Nu kan het plannen dan eindelijk beginnen. Maar waar begin je eigenlijk? En waar moet je rekening bij houden? Om jullie op weg te helpen geef ik vijf tips voor het plannen van jullie droombruiloft! 

1. Bepaal het budget

Het is super belangrijk om voorafgaand aan het plannen van jullie droombruiloft een budget te bepalen. Aan de hand hiervan kunnen jullie bepalen of leveranciers wel of niet binnen jullie budget passen. Maak een begroting en kijk wat jullie ongeveer uit willen geven per onderdeel van jullie bruiloft.

bruiloftstyling

2. Maak samen een moodboard

Waar houden jullie van? Welke kleuren vinden jullie mooi? Hebben jullie al een bepaald plaatje in jullie hoofd? Maak een kleurenpallet en een moodboard. Kijk op verschillende blogs en maak een moodboard en kleurenpalet. Telkens wanneer jullie een beslissing nemen kun je terugkijken naar jullie moodboard. Vinden jullie het lastig om dit moodboard zelf te maken? Schakel dan een stylist in! Naast het verzorgen van de styling kan ik ook een moodboard voor jullie maken zodat jullie deze kunnen gebruiken als rode draad voor jullie bruiloft.

3. Stuur een 'SAVE THE DATE' naar jullie gasten

Stuur een ‘save the date’ naar jullie gasten. Zo weten alle gasten optijd dat jullie gaan trouwen en kunnen jullie ondertussen rustig op zoek naar de perfecte uitnodiging. Je kunt een ‘save the date’ kaart sturen maar je kunt bijvoorbeeld ook een tof filmpje of een leuke foto naar al jullie gasten toesturen.

bruiloftstyling

4. Neem de tijd

Zorg voor een ontspannen dag, plan de dag niet te krap en neem ruim de tijd voor bijvoorbeeld de ceremonie, de borrel, een fotomoment en een moment om jullie terug te trekken. Willen jullie weten hoeveel tijd jullie ongeveer nodig hebben voor bepaalde onderdelen? In het laatste Bruid & Bruidegom Magazine vinden jullie tips van mij voor het maken van een draaiboek!

bruidspaar

5. Schakel een professional in

Ontzorg lieve familie en vrienden en schakel een weddingplanner of ceremoniemeester in. Jullie willen natuurlijk dat alle gasten optimaal kunnen genieten van jullie bruiloft, wanneer je een familielid of vriendin de taak als ceremoniemeester geeft zullen zij toch minder van jullie bruiloft meemaken. Daarnaast kun je bij een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester met al jullie vragen terecht. Zijn jullie benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan hier! 

fotocredits: Door Danny Fotografie